JAPANI 2019 osa 33: Tokio Kameido Tenjin jinja.

09 toukokuuta 2020


Kiyosumi-en-puutarhavisiitin jälkeen mietin minne suuntaisin, oli liian aikaista lähteä Shibuyaan, joka oli päivän kohteena. Katselin ennen matkaa tekemiäni merkintöjä ja huomasin, että lähistöllä Kameido Tenjin jinja. Olin merkinnyt paikan Google Mapsiin merkillä haluan käydä, mutta ei muuta. Mietin miksi. Päätin ottaa selvää ja lähdin kohti pyhäkköä.


Japanin Google Maps -karttoja ei pysty lataamaan offline-versioiksi. En ostanut tai vuokrannut paikallista sim-korttia enkä wifiä. Laskin yhteyden tulevan liian kalliiksi budjettiini ja käyttäväni ne rahat mieluummin johonkin hauskempaan. Olenhan selvinnyt kuudesta aiemmastakin matkasta ilman Googlen karttoja. Käytin sen sijaan hieman kökömmin toimivaa Maps me -sovellusta. Maps me ei tunnistanut Kameido jinjaa ja ohjasi minut vähän väärään suuntaan. Aikani kierreltyäni huomasin kartasta ison vihreän alueen, jonka arvelin puistoksi ja päätin mennä sinne. Se osottautui Kameido jinjaksi.Kameido jinja paljastui wisteriapyhäköksi, jossa oli parhaillaan fuji matsuri käynnissä eli sinisadefestarit. Oli muutama muukin ihminen lähtenyt ihailemaan sinisateita. Vaikka täälläkin oli ruuhkaa, ei ollut tönimistä enkä kokenut ahdistusta ihmispaljoudessa. Japanissa tungoksessakin tuntuu olevan aina omaa tilaa ja muiden tilaa kunnioitetaan. Japanilaiset ovat varmasti tottuneet väkimäärään ja syvältä maan kulttuurista kumpuaa toisten kunnioitus.Sinisateet olivat jo kukinnan loppusuoralla, mutta voi miten upeita!


 

Kameidon pyhäkkö sijaitsee lähellä Tokyo Skytreetä, Tokion korkea maamerkkiä. Pyhäkkö on alunperin rakennettu vuonna 1646, mutta tuhoutui toisessa maailman sodassa USAn ilmapommituksissa. Se rakennettiin sodan jälkeen uudestaan, mutta tällä kertaa modernimmista materiaaleista. Pyhäkkö on kuuluisa puutarhastaan, jossa on sinisateiden lisäksi runsaasti luumupuita, lampi ja lammen ylittäviä, erityisiä "rumpusiltoja".
 

Pyhäkön kujilla oli runsaasti erilaisia ruokakojuja, sekä suolaista että makeaa oli saatavilla, monet suomalaiselle hyvin eksoottisia. Itse uskaltauduin tilaamaan annoksen yakisobaa eli paistettua nuudelia. Runsas annos maksoi 500 jeniä eli n. 4,30 euroa. Ai, että oli hyvää. Sitten olikin aika lähteä kohti Shibuyaa.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

 1. Oi, että sä oot päässyt tutustumaan vaikka mihin ihaniin paikkoihin.
  Noi sinisateet ovat ihan uskomattomia ja nuo viimeiset ruokaherkut sai mulla ainakin veden kielelle.
  Voisin mennä Japaniin jo pelkästään ruuan takia, mutta sitten siellä on vielä puutarhatkin ja kaikkea muuta ihanaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Instagramin! :D Muistelen, että bongasin tämän sieltä. Sittemmin olen alkanut kirjoittaa tarkennuksia karttamerkintöihin, vaikka tässä tapauksessa kohde oli ehdottomasti vierailun arvoinen. Olen menettänyt sinisateille täysin sydämeni ja käyn päivittäin kuolaamassa Viherpajan sivuilla sinisade-bonsain kuvaa. Onneksi sinne on niin vaikea päästä ja bonsai on aika kallis, mutta silti...

  Ymmärrän täysin, se on ihan ihmeellinen maa, kun saa niin pahasti koukkuun.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground