APUA JAPANIN KAIPUUSEEN osa 7. Lähikaupan nainen.

19 toukokuuta 2020


Sayaka Muratan kirja Lähikaupan nainen valottaa osa-aikaisen konbiinin myyjän elämää. Miten hän ei osaa täyttää muiden odotuksia ja olla "normaali". Paineen kasvaessa hänen täytyy turvautua epätoivoisiin tekoihin. Samalla se on rakkaustarina, naisen ja hänen työpaikkansa välillä. 

Omituinen, mutta viehättävä, vähän myös surullinen. Ehdottomasti lukemisen arvoinen.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

7 kommenttia:

 1. Kuuntelin kirjan jokin aika sitten. Ihan en saanut kunnolla juonesta kiinni, kulttuuri on niin erilainen. Tai en ymmärtänyt eräänlaista uhrautumista ja käpertymistä. Lukemisen/kuuntelemisen arvoinen kirja kumminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kirja kuvaa japanilaista palvelukulttuuria hyvin - asiakas on keisari, sekä naisten asemaa. Naisten ei odoteta jäävän työelämään, vaan menevän naimisiin ja tekevän lapsia. suomalaisena, itsenäisenä naisena sitä on vaikea ymmärtää, mutta tavallaan samoja paineita on myös täällä.

   Poista
 2. Minäkin juuri luin tämän, en löytänyt ihan sitä kehuttua mustaa huumoria tästä vaan pidin myös ajoittain hieman surullisena. Onkohan asenteet vielä tuollaiset naisia kohtaan Japanissa vai ovatko kärjistettyjä kirjassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni naisten edelleen odotetaan menevän naimisiin, tekevän lapsiaan ja sen jälkeen jäävän hoitamaan kotia. Kai asenteet ovat vähitellen muuttumassa.

   Poista
 3. Kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta. Täytyykin etsiä se käsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! On vähän outo, mutta kuitenkin niin ihastuttava.

   Poista
  2. Lainasin tuon kirjan eilen kirjastosta ja luin sen siltä istumalta kokonaan. Kummallinen, mutta erittäin mielenkiintoinen kirja. Tuhansia kertoa esim. Japanin ´Seven eleveneissä` käyneenä kirjan miljöö oli niin tuttu ja pystyin kuvittelemaan kaiken tapahtuneen ehkä jossain oikeastikin.
   Tällaiset kirjat avartavat ja tuovat erillaiset elämäntarinat lähelle.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground