JAPANI 2019 osa 32: Tokio kasvikauppoja ja pari istutusideaa.

07 toukokuuta 2020


Löysin sattumalta Tokiosta kaksi todella hienoa ja tyylikästä kasvikauppaa ja yhteen toritapahtumaan menin etukäteistiedon kanssa. Tässä muutamia herkkupaloja niistä. 

Ensimmäisenä Koenjissa sijaitseva Menos. Menos on erittäin tyylikäs hillityn harmaasävyinen myymälä, joka on erikoistunut agaveihin. Valikoimassa oli myös muita kasveja, mutta erityisesti juuri agaveja. Kaikki kasvit oli istutettu käsintehtyihin ruukkuihin, jotka istuivat täydellisesti myymälän ilmeeseen. Nyt kun vierailin kaupan nettisivuilla, siellä löytyi kuollettavan ihania ruukkuja. Toimittavatkohan Suomeen?Toinen todella pieni, mutta yhtä tyylikäs kasvikauppa löytyi Gotokujin rautatieaseman lähistöltä, nimeltä Slave of Plants. Täälläkin valikoima oli huolella kuratoitu ja tiukasti rajattu. Oli agaveja, mehikasveja ja caudiciform-kasveja, joille en löytänyt suomalaista nimeä. Caudiciform-kasveilla on paksu ja iso maanpäällinen juuri{?}osa. Caudiciform ei käsittääkseni ole mikään kasvisuku, sillä siihen kuuluvia pelargonejakin löytyy. Valitettavasti en kehdannut ottaa kaupan sisältä kuvaa enkä tohtinut pyytää lupaa kuvaamiseen.


Tämä on juuri, sitä mistä Japanissa pidän. On mahtavaa, että tälläisiä tarkasti erikoistuneita ja suppean valikoiman omaavia kauppoja löytyy. Tälläisten kauppojen jälkeen sitä harmittelee, että asuu Suomessa, missä tämäntyyppiselle valikoimalle on niin vähän kysyntää.


Joka lauantai ja sunnuntai on Farmers Market UNU Shibuyassa klo 10.00-16.00. Olin paikalla sunnuntaina, jolloin ruoan myynnin lisäksi sisäpihalla oli kasvimyyntiä. Lisäksi läheisen rakennuksen sisällä oli giniesittelyä ja kai olisi saanut ostaa maistiaisiakin. Oli varhainen aamupäivä, joten vielä ei ollut aika GT:lle. Suomalaisia ginejä oli myös hienosti esillä.


Kasvivalikoimissa oli mistä valita, mm. kaktuksia, ilmakasveja, isoja ja pieniä bonsaita. Tavallaan on itsensä kiduttamista mennä tälläisiin paikkoihin tietäen ettei voi ostaa tuliaisia. Toki ainahan sitä saa ideoita ja voi yrittää metsästää kasveja Suomesta, mutta täällä valikoima on kuitenkin paljon suppeampi. 

 
Kasvien lisäksi oli myös hienoja käsintehtyjä ruukkuja ja maljakoita. Näin jälkikäteen harmittaa etten ostanut yhtä pitkään miettimääni ruukkua mukaan. Äh. Noiden yllä olevien hinta oli vain 1000 jeniä eli n. 8,50. Ääää.


Loppuun pari kasvi-ideaa jostain kaupoista poimittuna.Suorastaan TARVITSEN tuollaisen pienen bonsai-istutuksen.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

 1. Ihan mahtavia kuvia ja paikkoja!
  Tuota juuri ikävöin Japanista. Kaikkeen erikoiseen riittää valikoimaa ja kysyntää. Suomen väkimäärä on niin pieni, että täällä pitää usein vetää sitä keskilinjaa, että kaupat tai kauppiaat saavat elannon.

  Mä en tiedä, miten selviän jos pääsen vielä Japaniin. Täytyy varata vissiin ennakkoon jo extra matkatavarat ja rahaa pitäisi olla myös iso pussillinen. Muuten jää useampikin juttu harmittamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Nimenomaan se on mahtavaa, että voi erikoistua tosi kapeaan alueeseen ja tienata elantonsa sillä. Ymmärrän hyvin, että Suomessa pitää vähän olla linjalla "kaikille kaikkea", jotta pärjää.

   Viime vuonna Finnair tarjosi mahdollisuuden _kahteen_ 23 kg ruumaan menevään matkatavaraan! ;D Olisin helposti saanut täytettyä pari matkalaukullista tavaraa, mutta piti myös miettiä logistiikkaa, miten saan ne laukut siirreltyä paikasta toiseen... Onneksi olin sentään varautunut rinkalla ja käsimatkatavarakokoisella vetolaukulla repun lisäksi. Helpotti hieman tuliaisten tuomistuskaa. :) Hieman kyllä häpesin, että oli mukana rinkka ja pieni vetolaukku. Ei mikään reppuretkeilijä... Rinkka on ihan ehdoton, kun vaihtaa kaupunkia usein, jos olisin ollut pelkästään Tokiossa tilanne olisi kapsäkin kanssa toinen.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground