JAPANI 2019 osa 31: Tokio Kichijoji Petit Mura

05 toukokuuta 2020


Yksi Tokion suosikkialueeni on Kichijoji, jossa on kivoja kahviloita, ruokapaikkoja ja kauppoja. Se on myös mukava alue vain haahuilla ympäriinsä, siksipä tieni vei sinne tälläkin matkalla. Yhden alueen kauppakadun varrelle oli noussut sitten viime käynti mielenkiintoinen rakennuskompleksi. Jos en väärin muista tässä oli viimeksi aika moderni rakennus, jossa sijaitsi Arnolds-kahvila, siis se suomalainen donitsimesta. Muistan seisseeni ulkopuolella ja kuunnelleeni suomenkielistä Arnolds-renkutusta hymy huulillani. Nyt siitä ei siis ollut jälkeäkään.Paikalle oli rakennettu kuin suoraan Ghiblin leffasta oleva satumaailma. Juuri tätä rakastan Japanissa, ei ole mitään {tai ainakin siltä tuntuu} rajoituksia rakennusten suhteen. Siellä voi toteuttaa uskomattomia luomuksia. Valitettavasti kamerani ei saanut taltioitua rakennuksen taianomaista satumaailmaa ja tunnelmaa. Astuin arkaillen portista sisään. Portin takaa avautui pieni sisäpiha, jossa oli ovia ja portaita yläkertaan. Paljastui, että rakennelmien kätköistä löytyi teehuone, kissakahvila ja kauppoja. Muutama ovi suljettu, joten niiden takaa löytyvistä aarteista en osaa kertoa mitään.Vierailin kahdessa kaupassa, jotka myivät lähes ainoastaam kissatavaraa. Toinen oli keskittynyt koruihin, kelloihin ja hiustuotteisiin, toisessa oli myös sisutus-, stationary- ja muuta pientavaraa. Ilahduin aivan valtavasti, kun havaitsin, että eksoottiset lyhytkarvat {eli Murusen rotu} oli hyvinkin IN Japanissa tuohon aikaan. Ostin eksoottinen lyhytkarva -korvakorut ja hiuslenkin, tietenkin.Tuon sinisen oven takana oli kissakahvila, siis sellainen aito japanilainen kahvila kissoilla. Astuin epäröiden sisään ja päätin, että nyt jos koska on aika vierailla kissakahvilassa Japanissa. Kuuntelin pitkää japaninkielistä luentoa, jota henkilökunta piti kahdelle edelläni olleelle naisasiakkaalle ja epäröintini alkoi kasvaa. Miten tuo kaikki hoidettaisiin englanniksi? Se tietenkään ei olisi ollut minun ongelma, mutta iski pakokauhu ja vaivihkaa vetäydyin ulos. Ehkä vielä joskus uskallan. :)


Tämän kissamaailman nimi on Kichijoji Petit Mura ja se löytyy Kichijojista, Tokiosta. Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka. Tuon rakennuksen yksityiskohdat ovat näkemisen arvoiset ja jos on vähänkään kissaihminen, niin paikka on ihan must visit!


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

 1. Me käytiin tyttären kanssa kissakahvilassa ja se oli ainoa paikka Tokion matkalla, mistä jäi vähän paha maku. Meitä, tai siis kaikkia asiakkaita, komenneltiin ja ohjeistettiin niin tiukasti, että tuntui, ettei osattu tehdä mitään oikein :) Suomalainen on kuitenkin tottunut kissoihin kotieläiminä ja osaa olla niiden kanssa rennosti, joten kaikki hössötys tuntui liioittelulta. Henkilökunta nosti kissoja paikasta toiseen, etteivät ne vain satuttaisi itseään. Vastaanotossa oli selkeä englanninkielinen ohjeistus, joten siinä mielessä ei ollut ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa käymässäni paikassa ei näkynyt mitään ohjeita englanniksi eteisessä, ehkä tiskillä olisi lyöty A4 eteen ja käsketty lukea, mutta en uskaltanut ottaa riskiä ettei tule noloa tilannetta. Japanilaiset kyllä ovat ihan huomattavasti muutamassa vuodessa parantaneet englannin osaamista. Ehkä ensi kerralla sitten uskallan minäkin mennä kissakahvilaan. :)

   Poista
 2. Aivan ihastuttava paikka. Omintakeinen, ei taatusti joka maassa tuollaista ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Musta tuntuu, että tämänlainen rakennus, kaupat ja kahvilat ovat mahdollisia vain Japanissa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground