DIY: KUVANSIIRTO LEVYLLE.

23 maaliskuuta 2014


Tämä tee-se-itse-projekti on ollut pitkään to-do-listalla, mutta vasta nyt sain toimeksi. Liikkeellepanijana oli roskalavalta löytynyt 18 x 18 cm ja reilut puolitoista senttiä paksu puumassalevy. Se selvästi huusi Murusen kuvaa pintaansa. :)

Olen erittäin innoissani tästä, koska onnistuin yli odotusten. Olin siirtänyt kokeilemista, kun olin alkuun varma että epäonnistun. Yllätykseni tekniikka olikin helppo ja lopputulos onnistunut.


Tarvikkeet:
Levy, jolla kuva siirretään.
Laserkopio tai -tuloste kuvasta, joka siirretään levylle.
Mod Podge -liimalakkaa. Omani ostin muuta käyttö varten Hobby Pointista}
Sivellin liimalakan levittämiseen.
Sieni, rätti tms. paperin levyn pinnaltaa poistamiseen.


Aloitin homman {1.} maalaamalla levyn neljästi valkoisella akryylivärillä. Kolme kerrosta olisi riittänyt, mutta kun olin levittänyt maalikerroksen, menin vessaan puhdistamaan siveltäni ja palatessani keittiöön oli eräs nimeltä mainitsematon karvatassu juuri asetellut pienen sievän pyllynsä ja somat tassunsa 18 x 18 cm vastamaalatulle pinnalle. :) Kissa tassujen pesulle ja vielä yksi kerros maalia päälle.

Levylle haluamani kuva on filmikameralla otettu valokuva, joten {2.} käänsin kuvan peilikuvaksi ja suurensin sen riittävän kokoiseksi kopiokoneella. Digikuvan käsittely on helppo tehdä suoraan tietokoneella ja vain tulostaa sopivankokoinen kuva ulos. Turhat valkoiset reunat leikkasin pois paperileikkurilla.


{3.} Levitin reilulla kädellä liimalakkaa kuvan päälle.


{4.} Seuraavaksi asettelin kuvan levylle lakka levyä vasten ja silittelin varovasti rypyt ja ilmakuplat pois. Apuna käytin muovilusikkaa. Kannattaa olla varovainen, sillä vettynyt paperi ruttaantuu helposti.

{5.} Työn annetaan kuivua hyvin, tätä työtä kuivatin n. 24 tuntia.


{6.} Viimeisenä työvaiheena on poistaa paperi kuvan päältä. Käytin veteen kastettua hankaussientä, pyörivillä liikkeillä sienen pehmeämpää puolta käyttäen paperi irtosi helposti ja paljasti kuvan.


Pohjan akryyliväri lähti pois paperia hangatessa ja kulutin vielä reunoja vähän lisää hiomapaperilla. 

 

Sitten kuvan ihailua läheltä ja kaukaa! :) Levy vaatii vielä ripustussysteemin taakseen, jotta saan sen seinälle -sitten joskus kun saamme taulut seinälle. Seuraava kuvansiirto on jo tekeillä, tällä kertaa kokeilen värillistä kuvaa. Mieli alkoi heti pulppuilla ideoita miten tätä tekniikka voisikaan käyttää.
 

Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


6 kommenttia:

 1. Hieno taulu! Pitäsiköhän yrittää tehdä Niilosta tuollainen...olen kyllä aika tumpelo....hmm...mietitään..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits! Tekniikka on todella helppo, kannattaa ilman muuta kokeilla!

   Poista
 2. Aika jännä tekniikka! Hieno tuli taulusta. Ihmettelen miten tuo kuva siirtyi levylle vaikka käytännössä irrotit sen paperin mikäli oikein ymmärsin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookkin! Mä luulen, että se liimalakka siirtää sen lasertulosteen musteen levylle ja sitten se paperi kuoritaan pois päältä, jolloin kuva jää näkyviin.

   Poista
 3. Aika hauska tekniikka, en moisesta ole kuullutkaan! Ehdottomasti menee kokeilulistalle tämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi hauska, kannattaa ehdottomasti kokeilla. Jälki on kivan rouheaa, mutta silti kuva siirtyy yllättävän tarkasti. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground