JAPANI 2013: TAKAO-SAN.

29 maaliskuuta 2014


Takao-san, Takao-vuori on loistava päiväretki kohde Tokiosta. Tämän tietää myös jokainen tokiolainen, vuori on erittäin suosittu retkikohde. Kukkula on 599 metriä korkea ja huipulle pääsee muutamaa reittiä pitkin kapuamalla tai sitten vaihtoisesti voi turvautua kaapelijunan tai tuolihissin kyytiin. Itse kävelin molemmat suunnat, ajatuksenani oli tulla paluumatka avitteisesti, mutta törkeän pitkä jono sai toisiin aatoksiin.

Matkalla huipulle on mm. Yakuoin Yukijin buddhalaistemppeli, muutama ruokapaikka ja apinapuisto. Huipulla odottaa muutama ravintola, runsaasti japanilaisia piknikillä ja huikeat näkymät. Kirkkaana päivänä voi nähdä Fuji-sanin. Ja tokavikassa kuvassa Fuji-vuori näkyisi, jos olisi ollut kirkas päivä. :)

Retkipäiväni osui kansalliseksi pyhäpäiväksi ja sää oli suosiollinen, joten ei tarvinnut yksin kiivetä, saati syödä. Vuoren juurella olevalta rautatieasemalta saa karttoja vuorelle, englanninkielisen sain pyytäessäni sitä. Valitsin helpoimman kävelyreitin huipulle, seurasin vain kaikkia muita. :) Reitti oli helpohko, peruskaupunkisandaaleilla käveltävissä. Mondon Tokio-opas väittää, että matkan voisi taittaa korkokengissä, mutta itse en niillä kyllä matkaan lähtisi.

Takao-vuori on kiva retkeilykohde, vaihtelua suurkaupungin vilinään, vaikka ei täälläkään yksin tosiaan tarvinnut olla. Tokion Shinjukusta vuorelle pääsee junalla n. 50 minuutissa.

 

Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


2 kommenttia:

  1. Japanilaiset puut, voisin siirtää varmaan ne kaikki meille! Valtava tuo kaupunki tuolta vuorelta nähtynä kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen mennyt sekaisin japanilaisista vaahteroista, japanissa otin miljoona kuvaa niistä ja nyt halajan niitä kesäpesälle. :)

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground