ILMAKASVI-ILOA.

05 helmikuuta 2020


Ilmakasvit ovat olleet jo muutamia vuosia kovin trendikkäitä. Itsellenikin niitä on muutama kertynyt. Jotkut ovat heittäneet henkensä, mutta osa on ollut huomassani jo jonkun aikaa. Ihan ensimmäiseni, Ionantha, on edelleen voimissaan. Se on yläkuvassa keskellä oikeaalla. Se on jopa kasvanut niin paljon, että jouduin poistamaan sen lasikuplasta hiekat, jotta kasvi mahtuu oleskelemaan siellä. 

Seuraavat kolme ilmakasvia toin Japanista, niistä yksi kuoli loppuvuodesta, mutta kaksi muuta on edelleen hengissä. Ne ovat yläkuvassa keskellä vasemmalla ja ylhäällä keskellä. Nekin ovat reilussa neljässä vuodessa kasvaneet runsaasti. Vanhasta postauksesta näkee niiden lähtötilanteen.Kokeilujen jälkeen ilmakasvien hoitorutiiniksi on muodostunut kerran viikossa kylvetys, samalla kuin kastelen kodin huonekasvit. Kylvetystä varten minulla on lasinen kakkuvuoka, jonka täytän lämpimällä vedellä. Kasvukaudella saatan lorauttaa tilkan kastelulannoitetta mukaan, talvisin merileväuutetta. Annan kasvien kylpeä noin parikymmentä minuuttia. Joskus kesällä pidempäänkin, jos kasvit vaikuttavat kovin kuivilta. Kylvyn jälkeen annan kasvien kuivua pyyhkeen päällä nurinpäin ettei vesi jää kasvin tyveen ja aiheuta mätänemistä.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

 1. Minulla EI OLE yhtään ilmakasvia. Ensin en niihin oikein tykästynyt ja nyt, kun voisin ostaa en ole missään niitä nähnyt.
  Mutta kyllähän vielä saan tuollaisen, kuten ensimmäisen Muumimukinikin sain viimeviikolla..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä! ;) Plantagenissa ilmakasveja olen nähnyt useasti, sellaisessa kolmen ilmakasvin pakkauksessa. Sellaisella pääsee hyvin alkuun. :)

   Poista
  2. Tulee niin harvoin käytyä Plantagenissa....koko Turku pitää ajaa läpi...:))

   Poista
  3. No hitsit, harmillista! :) Sinnehän on tullut Raision myymälän lisäksi Plantsu myös Kaarinaan.

   Poista
 2. Oo, sulla on monta ihanaa aarretta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näitä on vähän kerääntynyt. <3 Minkäs sitä keräilijäluonne itselleen voi... :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground