PIENEN KODIN VIHERVIIDAKKO.

23 helmikuuta 2020

Pikkuposliinikukka + himalajanposliinikukka | Hoya bella + Hoya linearis
 Kaupallinen yhteistyö: Huiskula

Vihersisustamisbuumi tuntuu sen kuin vain jatkuvan ja ihania kasveja tulee koko ajan vastaan, joita keräilijäluonne haluaa itselleen. Kun pienen kodin kaikki tasot ovat jo täynnä kasveja {aina muutama uusi  jonnekin mahtuu...}, niin otetaan katon mahdollisuudet käyttöön eli ripustetaan amppeleita. Asuntoni katossa oli jo valmiiksi kaksi koukkua, joihin laittaa amppeleita roikkumaan. Jemmassani oli kaksi mustaa naruamppelia ja yksi punasavinen amppeliruukku.


Hauskasti eri mittaiset naruamppelit laitoin samaan koukkuun, ne tekevät roikkuvasta kasvillisuudesta kivasti kerroksellista. Amppeleihin laitoin kahta erilaista posliinikukkaa, ylempi on pikkuposliinikukka Hoya bella* ja alempi himalajanposliinikukka Hoya linearis*. Olen salaa hurahtanut erilaisiin posliinikukkiin, näiden kahden uuden jälkeen vaatimaton kokoelmani kattaa kuusi erilaista.


Toiseen koukkuun ripustin punasavisen amppelin, jonka olen napannut mukaani Kierrätyskeskuksen ilmaisteltasta. Ruukkuun istutin hopeaköynnöksen, Scindapsus pictus*. Ruukun pohjassa ei ole reikää, joten tein ruukkuun huolellisen salaojituksen ruukkusoralla.Amppelit ja niissä olevat rennosti roikkuvat kasvit luovat ihanan tunnelman. Asunnon viidakkotunnelma alkaa olla kohdillaan. Varsinkin kun amppelien lisäksi kotini viidakkoon pääsi upea peikonkämmen. Jättiläiskokoinen peikonkämmen eli pariliuskavehka Philodendron selloum* löysi paikan kaapin päältä. Sen mahtavan leveä kasvutapa aiheutti hieman mietintää ennen kuin sopiva paikka kodistani löytyi.

*Kasvit saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Ihana viidakkotunnelma!
  Noi amppelit tekee tunnelmasta vielä täydellisemmän. On ihana, kun kasveja roikkuu myös katosta.
  Mulla on useampi amppeli valmiina, mutta en ole saanut niitä vielä kattoon. Nyt tuli taas hyvä muistutus, että amppelithan pitää ottaa ehdottomasti käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Amppelikasveista tulee ihan omanlainen tunnelma, tykkään ihan älyttömästi. Tekisi mieli lisätä vielä pari lisää...

   Poista
 2. Amppellit ovat kyllä käteviä tälläisessä pienessä kodissa...itsellänikin pari amppelia roikkuu ikkunalla..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! <3 Niin on! Pari voisin vielä lisätä kunnon viidakkotunnelman aikaansaamiseksi. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground