Kolmas kiotolainen puutarhavisiitti kohdistui Tofuku-jihin. To-jin käynnin jälkeen kävelin Kioton rautatieasemalle, hyppäsin junaan ja matkasin yhden pysäkin välin Tofuku-jin asemalle. Lysti maksoi 140 jeniä eli noin euron. Asemalta on noin 10 minuutin kävelymatka temppelille. Tofuku-ji on iso buddhalaistemppeli, jonka nimi tulee kahden kuuluisan naralaisen buddhatemppelin nimestä, Todai-jin ja Kofuku-jin temppeleistä.
Tofuku-ji päätyi käyntilistalleni, koska näin internetissä tai Instagramissa kuvan puutarhan yhdestä osasta. Silloin tiesin, että tänne on pakko tulla.
Temppeli on jaettu kahteen erilliseen puutarhaosioon, joihin molempiin on 400 jenin pääsymaksu. Molempiin osioihin kannattaa ehdottomasti mennä. Tämän postauksen kuvissa näkyvä puutarha on Hojon eli temppelin pääpapin entisen asunnon ympärille rakennettu osio.
Jokaisella rakennuksen sivustalla on omannäköisensä puutarha. Sisäänkäynnin molemmilla puolilla on erilaiset karesansuit, kivipuutarhat. Niissä on taidokkaat hiekkakuvioinnit ja toisessa kivillä rakennettu maisema.
Sammalruudukko oli vaikuttavan näköinen vaikkei se ollut parhaimmillaan. Sammaleesta selkeästi näki missä kohtaa aurinko paahtaa ja missä kohtaa kasvit jäävät talon varjoon. Sadeaikaan sammal on varmasti upeimmillaan.
Neljännellä sivustolla oli atsaleapensaita säntilliseen muotoon leikattuna yhdessä sammaleen kanssa. Seuraavassa postauksessa vieraillaan Tofukujin toisessa osiossa.
Seuraa Oravanpesää: Bloglovin' | Blogipolku | Instagram | Pinterest
Aloitan varamasti kaikki kommenttini sanalla oi, mutta tätätäkin postausta lukiessani, ensimmäinen mieleen tuleva sana oli oi.
VastaaPoistaMinulla on ainakin yksi puutarhakirja Japanista, jossa on kuvia tästä puutarhasta. En nyt voinut tarkistaa asiaa, kun kirjat ovat kotona, mutta tutulta näytti.
Olipa ihana päästä tänne myös sinun kanssasi. Todella upea paikka!
Se on ihan ymmärrettävää tälläisille Japani-hulluille kuin me kaksi olemme! <3 Tekisin ihan varmasti samoin itsekin. Nuo sammalruudut veivät sydämeni ja haluaisin toteuttaa jotain vastaavaa itsekin, mutta ei se taida sopia siirtolapuutarhaan...
VastaaPoista