JAPANI 2019 osa 7: Kioto Tofuku-ji osa 2/2.

27 helmikuuta 2020


Seuraavaksi kierros Tofuku-jin temppelin puutarhan toisessa osassa. Harkitsin tämän osion väliin jättämistä, mutta onneksi en niin tehnyt. Toiset 400 jeniä maksamalla pääsi aivan toisenlaiseen maailmaan kuin edellisessä postauksessa esitelty Hojo-rakennuksen kiertävät puutarhat.
Tämä osan tärkeimmät nähtävyydet ovat Tsutenkyon silta ja Kaisandon salin  puutarha. Tsutenkyo on katettu, 100 metriä pitkä silta ja se on yksi Kioton kuuluisimmista momijin eli ruskan katselupaikoista. Voin vain kuvitella kuinka upealta sadat japaninvaahterat marras-joulukuussa näyttävät. Olivat ne upeat vihreinäkin.Reitti vei vaahtera-sammalpuutarhasta alas joen varrelle, josta noustiin taas ylöspäin ja temppelin ensimmäisen pääpapin mauseulomin eli Kaisandon salin puutarhaan. Puutarhaa rajasi vuoren seinämä ja rakennukset kolmella sivulla.
Kun astuin portista sisään pääsi ihastunut huokaus. En ollut osannut odottaa tälläistä näkymää. Oikealla puolella oli pieni, vehreä lampipuutarha, jonka ympärillä oli leikattuja atsaleoita sammaleen kera. Toisella puolella taas on kuiva kivipuutarha uskomattomine hiekkakuvioineen. Kuviot pitää aina sateen jälkeen tehdä uudelleen, uskomaton työ eikä jalanjälkiä missään.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

  1. Lentäenkö nuo kuviot hiekkaan piirretään? Mikä rauha ja kauneus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen miettinyt samaa. Ja ne kuviot pitää tehdä joka sateen jälkeen uudestaan. Ihan käsittämätön homma.

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground