JAPANI 2019 osa 2: Tama Densha.

12 helmikuuta 2020


Yksi syy Japanin matkan aloittamiseen Osakasta oli halu päästä erityiselle juna-ajelulle, nimittäin Wakayamasta starttaavan kissajuna Tama Denshan kyytiin. Junareitti oli lakkautusuhan alla, kunnes paikalliset keksivät tehdä pääteasemalla, Kishissä, majailevasta kissasta, Tamasta, asemapäällikön ja muuttaa junan kissateemaiseksi. Tässä pienessä paikallisjunareitissä näkyy loistavasti japanilaisten tuotteistamisen taito. Reitillä kulkee myös mansikkateemainen juna tavallisten, teemattomien junien lisäksi.



Matkasin ensin Osakasta Wakayamaan JR-junalla, jossa piti olla tarkkana että oli oikeassa vaunussa. Osa jatkoi matkaa Kansain lentokentälle ja vain osa Wakayamaan. Perillä oli erittäin selkeät opasteet  jatkoyhteyden laiturin valitsemiseen. Japanissa on välillä vaikea eksyä, kun opasteet on niin selkeät.




Laiturilla odotti täydellisen kissateemainen juna sekä sisältä että ulkoa. Pienetkin yksityiskohdat oli mietitty eikä teema jäänyt vain teippauksien varaan. Tama on siis kissan nimi ja densha tarkoittaa junaa.



Istuimet olivat kissamaiset ja niitä oli erilaisia, istuimet oli verhoiltu Tama-kankailla ja vaunu tapetoitu Tama-tapetilla. Auringonporotuksen sai vaimennettua kissakaihtimilla. Valaisimet olivat kissanmalliset.


Junassa oli pieni kissakirjasto.


Myös itse asema on kissamainen. Asemalla on pieni kahvila, jossa tietenkin sai kissa-aiheisia annoksia. Kävin syömässä köyhät ritarit -annoksen, joka tarjoiltiin Tama-lautaselta ja jäätelöpalloon oli laitettu korvat ja silmät. Aseman yhteydessä oli myös pieni kauppa, josta pystyi tekemään Tama-aiheisia ostoksia. Sanoinko jo, että japanailset hallitsevat tuotteistuksen?


Itse Station Masterkin oli paikalla. Hän on Nitama eli Tama 2. Ensimmäinen, lyhytturkkinen Tama, on siirtynyt taivaallisiin tehtäviin ja nykyään asemamestarin virkaa hoitaa tuuheaturkkinen Tama. Kissaa ei päässyt koskemaan, vaan hän makoili lasi-ikkunoilla suojatulla pedillä.





Junalaiturilla oli myös pieni pyhäkkö, jossa pystyi hiljentymään hetken ennen junaan hyppäämistä.



Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

  1. Tää on yksi mahtava juttu Japanissa. Olkoon mikä aihepiiri tahansa, siihen löytyy vaikka mitä kivaa.
    Jos menee lehtikauppaankin, joka aihepiiristä löytyy omia lehtiä. Siitä on paljon hyötyäkin, että väkimäärä on niin valtava. Kaikelle riittää kysyntää.
    Ja allekirjoitan myös sen, että japanilaiset osaavat tuotteistaa hyvin. Kerran pystytimme suomalaisen hirsitalon jonka malli oli Mustikka nimeltään. Siitä tuli kioski, jossa myytiin mustikasta tehtyjä juttuja. Esim. mustikkajäätelöä ja mustikka leivonnaisia. Mökki maalattiin myös mustikan siniseksi.
    Oli hauskaa huomata, että kaikessa toteutetaan visiota ihan viimeistä piirtoa myöten.
    Tämä kissajuna kokonaisuutena on yksi loistava esimerkki siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei ole nähtävyyttä, josta ei olisi tehty yhtä sun toista turistitavaraa. Voi olla varma, että Hello Kitty -versio löytyy aina. :) toi jona oli ehdottomasti hyvä esimerkki tuootteistuksesta ja söpöyden käyttämisestä.

      Japanin matkoilla iskee aina haikeus, kun pienen piirin jutullakin voi elää, kun pieni piiri voi olla kuitenkin Japanissa tarpeeksi iso ja fanaattinen. Esim. erilaiset käsityöjutut tai kauppa, joka oli erikoistunut pelkästään sieniteemaisiin tavarohin! Kunpa Suomessakin voisi. Perustaisin heti oravakaupan. :D

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground