DESIGNMUSEO: KERAMIIKKA TILASSA -NÄYTTELY.

07 tammikuuta 2015Kerttu Horila: Märtha ja Hertta


Merja Haapala: Waiting for Meaning


Tuuli Somma: Loveletters


Nathalie Lahdenmäki & Naoto Niidome: Säilö IVRiitta Talonpoika: Lumen kaipuu


Arni Aromaa: Virta


Matias Liimatainen: Valaistuneet


Kirsi Kivivirta: White Mosaic

Fujiwo Ishimoto: Puutarha

Kävin viime lauantaina pitkästä aikaa Designmuseossa. Pääkohde oli Kaj Franck -palkinnon saaneen Harri Koskisen palkintonäyttely. Koskisen töitä oli esillä kellarin studiotilassa, näyttely oli pienoinen pettymys, siis näyttely ei itse työt. Työt olivat enimmäkseen ilo silmälle. Kaikki esineet olivat lasikuutiossa eikä pienempiä tavaroita juuri nähnyt kunnolla. Olisin halunnut päästä lähemmäs katselemaan. Olen aikaisemminkin maininnut, että fanitan Harri Koskista ja näyttelyn myötä jäi haave hänen taidelasinsa saamisesta.

Iloinen yllätys sen sijaan oli museon yläkertaan levittäytynyt Keramiikka tilassa -näyttely. Esillä on jurytetty nykykeramiikan katselmus, töitä on 43 taiteilijalta tai työryhmältä. Kuvissa muutamia mielestäni kivoja töitä. Matias Liimataisen hauskat valaistuneet hahmot toivat hymyn huulille, samoin kuin Kerttu Horilan kolme leidiä, joista kuvissa on kaksi. Naiset ovat elävän ihmisen kokoisia, joka ei kuvasta aukea. 

Suosikikseni nousi kuitenkin Fujiwo Ishimoton Puutarha. 13 erilaista kukkaa tai kasvia vetosivat sisäiseen puutarhuriini ja voisin heti kotiuttaa kaikki työt itselleni. Muistelen pari vuotta sitten Iittalalla olleen Ishimoton vastaavanlaisia kukkia valikoimissa, nyt heräsi pienoinen hinku sellaisenkin aarteen löytymiseen.

Näyttelyt ovat esillä 11.1. asti, vielä siis juuri ja juuri ehtii. Lisäksi museossa on esillä Suomalainen muoto -näyttely.


Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin' | Pinterest
 


2 kommenttia:

 1. Harmittaa, että en ehtinyt tai vielähän sitä ehtisi, jos ei olisi sairaana. Yhtenä maanantaina olisin mennyt, mutta maanantaisinhan ei koskaan niin vaan mennäkään. Kivasti nostit esille sellaisia teoksia, joista en aiemmin ollut nähnyt kuvia missään instagramissa tai blogeissa.

  Olen katsellut niitä Ishimoton Arabian kukkien hintoja joskus huutonetissä tai torissa ja hyvällä tuurilla voisi saadakin ihan edullisesti sellaisen kukan seinälleen. Ja minä sinisenvihaaja haaveilen Birger Kaipiaisen Orvokki-seinälautasesta, mitä ihmettä, laitetaan sairastelun piikkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmistus, jos et pääse näyttelyyn. Olen vieläkin niin innoissani tuosta keramiikkanäyttelystä, joka tuli vähän puun takaa itselleni eteen. Työt olivat niin hienoja ja moni toi leveän hymyn huulille.

   Mitä enemmän olen nyt viime päivät guuglaillut Ishimotoa, sitä rakastuneempi olen hänen keramiikkakukkasiin. Ne, joihin itsellä olisi varaa, juuri ne Arabian mallistossa aiemmin olleet ovat kivoja, mutta ne isommat... oi, miten hienoja! Näihin pieniin neliöihin tosin sopii paremmin sellainen pienehkö kukkanen, pitää tarkkailla niitä noissa nettisysteemeissä ja pitää silmät auki kirppiksillä.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground