KIRPPUTORIOSTOKSIA.

11 tammikuuta 2015


Viime vuonna vietin kirppistelytöntä tammikuuta, tänä vuonna en. :) Seuraa materialistinen postaus siitä mitä tammikuun alku on tarjonnut kirppisrintamalla.Ensimmäiseksi kuitenkin Huuto.net löytö, viisi ehjää ja muutenkin hyväkuntoista Nanny Stillin suunnittelemaa Grappo-viinilasia. Olen muutaman vuoden keräillyt Grappo-sarjaa ja huh, miten harvassa niitä on ja miten kalliita ne harvat sitten ovatkaan. Ensimmäiset lasit ostin 3-4 euron kappalehintaan, sen jälkeen kaikki kympin kieppeillä olevat tuntuvat kiskonnalta vaikka näin ei olekaan. Nämä irtosivat reilulla kympillä/kpl postituksineen.Sorsakosken/Hackmanin Scandia-haarukat ja -veitset löysin Kierrätyskeskuksesta. Kaj Franckin suunnittelemaa aterinsarjaa olen myös jo tovin keräillyt. Lusikoita ja tarjouiluvälineistöä löytyykin, mutta nämä olivat ensimmäiset haarukat ja veitset. Molempia on kahta kokoa, isompia haarukoita 3 kpl, pienempiä löytyi 5 kpl, veitsistä isompia sain 2 kpl ja pienempiä 3 kpl. En alkanut nirsoilla koon ja määrien, parillisuuden ja parittomuuden kanssa, sillä aterimet olivat 2-3 euroa kipaleelta. Halpaa sanon minä. :)Soma keittiöpyyhe löytyi myös Kierrätyskeskukselta. Pyyhkeen valmistaja on Tampella, design Aune Laukkanen ja kuosin nimi on Hilkka. Guuglaus ja Huuto.netin myynti-ilmoitus kertoo pyyhkeen olevan harvinainen keräilypyyhe {ja hintapyyntö 17 euroa}. Maksoin ehjästä ja hyväkuntoisesta pellavapyyhkeestä euron. Hauskaa on se, että edesmenneen mummoni nimi oli Hilkka. Nimi paljastui vasta kotona, kun kaupassa mielestäni katsoin nimeksi Retikka/Retiisi...Kun nyt taannoin pääsin näiden suomalaisten lasisten purkkien makuun, niin tämä pienen pieni yksilö oli pakko saada. Varsinkin kun se oli ehjä ja kannellinen. Kannessa on valmistajan tieto eli Kumela. Kokomerkintä löytyy pohjasta se mainitsee purkin kooksi 1/8 litraa. En ole aikaisemmin nähnyt näin pientä, mutta sain heti Kierrätyskeskuksessa vision mihin käyttöön tämä päätyy. Siitä myöhemmin lisää. Kumelan lasipurkki maksoi 5 euroa.Viimeisenä pienen pieni puolalainen emalikattila. Olisikohan voinsulatusastia? Siihen tarkoitukseen sen kesäpesää ajatellen ostin. Ehjä ja hyväkuntoinen tämäkin. Kustansi kaksi euroa, monesti näistä on pyydetty paljon enemmän ja olen ne siksi jättänyt kirppareille aiemmin.

Kirjoittelin ylle kirppiskamojen hintatiedot, koska itseäni ainakin kiinnostaa mitä maksoi. Vähän ärsyttää tyypit, jotka hehkuttavat löytöjä, mutta eivät kerro hintoja. Kalliilla hinnalla esim. emalia ja vanhaa Arabiaa saa paristakin vanhan tavaran liikeestä tästä kotini läheltä. En kuitenkaan hae niitä sieltä, koska kalliita. Haluan kirppislöytöjen olevan löytöjä isolla L:llä siis kivoja juttuja ja mahdollisimman halvalla. Löytö ei voi olla kallis! :) Mitäs mieltä sinä olet?Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin' | Pinterest
 


6 kommenttia:

 1. Mukavia löytöjä ja itse tykkään blogeista juurikin näistä aiheista lueskella. Ja hinta kiinnostaa. Minä jätän suosiolla hirmuhintaiset löydöt kirppikselle/kauppaan. Eivät ne minulle löytöjä ole, vaikka harvinaisia olisivatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin tykkään lukea toisten kirppislöydöistä. :) Löydön toisiaan pitää olla halpa tai ilmainen.

   Poista
 2. Joo, minustakin löydön pitää olla ilmainen tai lähes. Kyllähän tavaraa rahalla saa. Joskus haluaa jonkin tietyn jutun ja se on sitten kovaan hintaan ostettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen joutunut taipumaan noiden Grappojen kanssa. Ei niitä ainakaan täältä Helsingistä saa pikkurahalla.

   Poista
 3. Hei me ehdittiin sinne näyttelyyn, mentiin vähän toipilaina, mutta hieno se oli silti. Täytyykin näyttää Puukengälle tuon pienen Kumela-purkin kuvaa, sillä on karmea määrä kannellisia lasipurkkeja, muttei just tuommoista kokoa, se tulee kateudesta vihreäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma! En ole minäkään aiemmin nähnyt tuon kokoista, siksi ostinkin sen vaikkei se kovin edullinen ollutkaan.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground